13:15

14.03.2024

Zeytinburnu’nun köklü amatör spor kulüplerinden olan Yıldızspor Kulubü Lokali ve Derneği’ni ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, projesi hazır olan yeni Zeytinburnu Stadyumu hakkında bilgi verirken, “Stadımızın içerisinde Zeytinburnuspor’umuza ait bir alan, kapalı otopark, kapalı pazar alanı gibi yerlerde olacak. Maçlara gelen vatandaşlarımız için otopark zaten öncelikli olmalı, biz hem bunu düşündük, hem de bölgedeki otopark sorununa da çözüm bulmak istedik. Aynı şekilde, pazar alanını da stadın altında bir yere taşıyarak Zeytinburnu’muza bir kapalı pazar alanı daha kazandırmış olacağız.” dedi.
Yıldızspor Kulubü Lokali ve Derneği Başkanı Şevket Serbest’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Başkan Ömer Arısoy’un yanı sıra; Zeytinburnu AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, Zeytinburnu Amatör Spor Kulüpleri Birliği temsilcileri ve sporla ilgili çok sayıda vatandaş katıldı.

MİLLET CAMİİ İBADETE AÇILDI
5 yıllık hizmetleri boyunca elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyleyerek selamlaşma konuşmasına başlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy “Görevimiz boyunca elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Doğru işler yaptık. Güzel işler yaptık. Ortaya güzel neticeler de çıktı. Sadece Ramazan ayının ilk teravihiyle birlikte hizmete giren Zeytinburnu Millet Camii bile bizim açımızdan gurur duymamıza yetecek bir hizmet diye düşünüyorum. Çok güzel bir camiyi yapmak hep birlikte, hepimize nasip oldu. Belediyemizin öz kaynaklarıyla yaptık. Zeytinburnu’muzun tam ortasında kalbinde Millet Bahçesi’ni tamamlayan bir merkezi cami ihtiyacı vardı. Cumalarda, bayramlarda, büyük cenazelerde bir araya geleceğimiz, sadece ibadet alanı olarak düşünmeyin. Tam bir külliye olarak hizmet verecek olan Millet Cami, Emekliler Kıraathanesi, kütüphanesi, 4-6 yaş anaokulu, taziye eviyle birlikte kapsamlı bir merkez olacak.” diye konuştu.

“YAPTIKLARIMIZIN VE YAPACAKLARIMIZIN ARKASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konunun Zeytinburnu ve yapılan çalışmalardan devam etmesi üzerine açıklamalarına devam eden Başkan Arısoy, Millet Bahçesi, Marmaray Zübeyde Hanım Parkı, Bilim Zeytinburnu, Maltepe İzci Evi, Telsiz Semt Konağı, Konyalı Camii, Kapalı Pazar Alanı ve Otopark gibi daha birçok yeni eseri Zeytinburnu’na kazandırdıklarını, en başında verdikleri tüm sözleri eksiksiz, hatta üstüne fazlasını koyarak yerine getirdiklerini söyledi. Zeytinburnu’nun çok eskiden beri bir devlet hastanesi ihtiyacı olduğuna değinen Başkan Arısoy; “Benim burada, Zeytinburnu’nda olduğum dönemden beri hastane eksiği sürekli gündeme gelen bir konuydu. Dönemin başından itibaren Sağlık Bakanımızla konuştuk. Hepinizin bildiği üzere hıfzıssıhha arazisinin imar planını yaparak koruma kurulu kararları çerçevesinde revize ettik. İmar planını hastaneye uygun hale getirdik. Projesini çalıştırdık ortaya çok içimize sinen güzel bir çalışma çıktı. Ve inşallah önümüzdeki dönem Zeytinburnu’muza kazandıracağız.” açıklamasında bulundu.