23:44

11.02.2022

Türkiye’nin en büyük buz pistinin lansmanı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun iştiraki ile gerçekleştirildi.

39 bin metrekarelik alana sahip Zeytinburnu Buz Pisti’nin basın lansmanı Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Arısoy ve Bakan Kasapoğlu’na 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda erkekler bin metre kısa mesafe sürat pateni dalında 6’ncılık başarısı elde eden Furkan Akar da eşlik etti. Bakan Kasapoğlu Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın sayılı pistlerinden biri olan Zeytinburnu Buz Pisti’nde incelemelerde bulundu.

ARISOY: “BUGÜNDEN İTİBAREN ZEYTİNBURNU BUZ PİSTİ PROFESYONEL KULLANIMA GEÇTİ”

Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Türkiye’nin en büyük buz pistinin Zeytinburnu’nda bulunmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Arısoy, “Böyle bir tesisin Zeytinburnumuza, İstanbulumuza, Türkiyemize kazandırılmasında büyük desteği olan, aslında destekleri olmasaydı yapamayacağımız Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha önce de duyurduğumuz gibi karne tatilinden hemen önce burası kullanıma açıldı. 15 gün boyunca 11 bine yakın çocuğumuz temel paten eğitimi aldı. İnşallah bugünden itibaren profesyonel kullanıma da geçiyoruz. Ben bütün destekleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Her branşta iddiasını en yukarı koymuş bir Türk sporu ve sporcularının olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Zeytinburnu Belediyemize, değerli Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu sinerjinin sonucuna hamdolsun. Hem Türkiye’nin en büyük buz pistindeyiz hem Avrupa’nın sayılı tesislerinden birindeyiz. Bu noktaya tabii ki kolay gelinmedi. Büyük çabalar, gayretler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan itibaren ortaya koymuş olduğu vizyon ve AK Parti iktidarıyla birlikte köylere kadar yayılan bir tesisleşme var. Sadece tek bir branşla değil, pek çok branşta. Ailesiyle çoluk çocuk herkesin bir arada spor yapması, sporu konuşması, evde sporun gündem olması, gençlerimizin tespit edilip, keşfedip onların yönlendirilmesi ve bu çerçevede biriyle çalışıyoruz.” dedi.

BAKAN KASAPOĞLU: “ZEYTİNBURNU BUZ PİSTİ, AVRUPA’NIN EN REKABETÇİ TESİSLERİNDEN BİRİ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çıtayı her geçen gün daha da yukarı çıkarma mücadelesi vereceklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle devam etti: “Görmüş olduğumuz bu tesis Türkiye’nin en yeni, en modern, en donanımlı, Avrupa’nın en rekabetçi tesislerinden biri. İki olimpik pistimiz var burada, bin sekiz yüz metre kare her biri. Localarıyla, kütüphanesi ile 7/24 milletimizin emrinde olmaya devam edecek. ”

FURKAN AKAR: “NİCE SPORCULAR YETİŞECEK VE NİCE BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ”

Türkiye’nin Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk temsilcisi Furkan Akar Zeytinburnu Buz Pisti lansmanında şu açıklamalarda bulundu: “İnanıyorum ki burada nice Furkanlar yetişecek. Hatta benden daha iyi sporcular yetişecek diye umuyorum. Sayın Bakanımıza, federasyonlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Zeytinburnu Belediyesi‘ne hayırlı olsun. İstanbul’a da hayırlı olsun.”