11:17

13.02.2022

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un her hafta vatandaşlarla buluştuğu ‘Başkanla Akşam Çayı’ programının bu haftaki durağı Beştelsiz Mahallesi’ydi. Mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini dinleyen Arısoy, son dönemlerde öğrencilere yönelik yapılan yatırımlar ve Zeytinburnu’na kazandırılan yeşil alanlar hakkında bilgi verdi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ‘Başkanla Akşam Çayı’ programı kapsamında Beştelsiz Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve belediye bünyesindeki yetkililerin de yer aldığı programa; AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Beştelsiz Mahallesi Muhtarı Bekir Yavuz, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve mahalle sakini katıldı.

Zeytinburnu’nda artık gelenekselleşen bir uygulama haline gelen “Başkanla Akşam Çayı” vatandaşların görüş ve önerilerini aktarmasıyla başladı. Ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, belediye faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

ARISOY, “ZEYTİNBURNU BUZ PİSTİ BENZERLERİNİ AŞARAK GÜZEL BİR MEKÂN OLDU”

Başkan Ömer Arısoy konuşmasında karne tatili öncesinde kullanıma açılan Zeytinburnu Buz Pisti hakkında bilgiler aktardı.

Arısoy, “Zeytinburnu Buz Pisti’ni kaba inşaatı yapılmış halde teslim almıştık. 3 yıl boyunca buranın bütün dünyanın ilgi duyacağı cazibe merkezi olması için çalıştık. Buz pistimiz Türkiye’deki bütün benzerlerini aşarak profesyonellerin de hakkımızı teslim ettiği güzel bir mekân haline geldi. Burası Türkiye’nin en büyük buz pisti oldu.” ifadelerini kullandı.

ZEYTİNBURNU’NDA KARNE TATİLİ DOLU DOLU GEÇTİ

Zeytinburnu Buz Pisti’ni çocukların yararlanması için karne tatili öncesinde açtıklarını söyleyen Arısoy; “Bu tesis Zeytinburnu’ndaki tüm çocuklarımızın buz sporlarını öğrendiği bir yer olacak. Başlangıcı karne tatili ile yaptık. Allah’a sonsuz şükürler olsun. 11 bine yakın ilk orta ve lisede okuyan çocuğumuz ebeveyniyle birlikte gelerek hiçbir problem olmadan burada temel buz pateni eğitimlerini aldı.” dedi.

9 branşta Yaz ve Kış Spor Okulları açarak Zeytinburnulu çocukların spordaki yeteneklerini keşfetmelerini amaçladıklarını belirten Arısoy 10. branşın buz sporları olacağını belirtti.
Ömer Arısoy, karne tatilinde başarılı lise öğrencilerinin de Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı ile ödüllendirildiğini söyledi.

Arısoy; “Kampa katılım için bir şartımız vardı. Öğrencilerimizin zayıfı olmayacak. Çünkü burası kapasitesi sınırlı bir tesis. O bakımdan sadece başarılı öğrencilerimizi ödüllendirdiğimiz bir işti. Buraya da hamdolsun 190 öğrencimiz gitti. Moral depolayıp geri geldiler.” şeklinde konuştu.

ARISOY, “NESİL YETİŞTİRMEK ÇOK KIYMETLİ BİR İŞ”

Başkan Ömer Arısoy, belediyenin doğrudan görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen Zeytinburnu’ndaki çocuklara ve gençlere yaptıkları her bir katkıdan çok memnun oldukları belirterek; “Bilgi Evlerimize bu süre boyunca 7 bin 500 öğrencimiz geldi. Bilim Zeytinburnu da tatil boyunca hizmet verdi. 800 öğrencimiz de Bilim Zeytinburnu’ndaki atölyelere katıldı. Nesil yetiştirmek çok kıymetli bir iş.” dedi.

ZEYTİNBURNU 100 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN KAZANDI

Başkan Arısoy’un Beştelsiz Mahallesi sakinleriyle bir araya geldiği toplantının bir başka gündem maddesi ise son dönemde Zeytinburnu’na kazandırılan yeşil alanlardı.

Arısoy, “Marmaray Üstü Çevre Düzenlenmesi uzun takiplerimiz sonrasında yapılamamıştı. Sonra biz devreye girdik ve çalışmaları 38 günde tamamlayarak 11 Kasım’da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle Zeytinburnu’muzun hizmetine açtık. Geçtiğimiz üç ayda Millet Bahçesi ve Marmaray Çevre Düzenlemesi ile birlikte 100 bin metrekarelik bir yeşil alanı Zeytinburnu’na kazandırmanın mutluluğu içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; toplantıya katılan, fikirlerini beyan eden ve önerilerini dile getiren vatandaşlara teşekkür etti.