14:41

06.09.2021

Zeytinburnu’ndaki okullarda eğitim gören 55 bin öğrenci, dersbaşı yaptı. İlçede yeniden inşa edilen Ayhan Şahenk Ortaokulu, Fatma Süslügil İlkokulu, Zeytinburnu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Merkezefendi İlköğretim okulları da ilk öğrencilerini kabul etti. Aynı zamanda Zeytinburnu Belediyesi, 20 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye çeki, 55 bin öğrenciye de defter yardımı yaptı.

Zeytinburnu’nda da ‘2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim’ yılının ilk dersi zili çaldı. Yıkılıp yeniden inşa edilen Ayhan Şahenk Ortaokulu, Fatma Süslügil İlkokulu, Zeytinburnu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Merkezefendi İlköğretim okulları da öğrencilere kapılarını açtı. Zeytinburnu Belediyesi, kırtasiye çeki ve defter yardımı yaparak öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu.

120 BİN ADET DEFTER, 20 BİN ADET KIRTASİYE ÇEKİ DAĞITILDI

İlçede eğitim gören 55 bin öğrenciye 120 bin adet defter yardımında bulunan Zeytinburnu Belediyesi, aynı zamanda 14 ilköğretim okulunda, 20 bin öğrenciye ‘Kırtasiye Desteği’ projesi kapsamında 50 TL’lik kırtasiye çeki hediye etti. İlçedeki 28 kırtasiyede kullanılabilen çeklerin dağıtımı ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin tamamını kapsadı.

“KİTAPLAR ANKARA’DAN DEFTERLER BİZDEN…”

Merkezefendi İlköğretim Okulu’nda öğrencileri yalnız bırakmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldılar.

Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan Arısoy, “2021 – 2022 Eğitim Öğretim yılımızın açılışını burada, yıkılıp yeniden muhteşem bir şekilde inşa edilen Merkezefendi İlköğretim okulunda yapıyoruz. Yaklaşık 1.5 yıl aradan sonra yeniden okullarımız öğrenciyle doldu. Bu cıvıl cıvıl manzara bizi mutlu etmeye yetti. Kurallara uyarak okullarımızın sürekli açık kalmasını sağlamalıyız. Kitapları hükümetimiz, defterleri ise Zeytinburnu Belediyesi olarak biz vermek istedik. İlçedeki 55 bin öğrencimize 120 bin adet defteri ücretsiz olarak dağıtmaya başladık. Aynı zamanda 20 bin ilköğretim öğrencimize de 50 TL’lik kırtasiye çeki hediyemizi de dağıtıyoruz. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.