22:21

17.02.2024

Zeytinburnu Trabzon Of – Hayrat Yeniköy Kültür Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Zeytinburnu için yapılanların zaten ortada olduğunu, söz verdikleri tüm işlerin başarıyla altından kalktıklarını belirterek, “Asıl kazanımımız Zeytinburnu’ndaki tüm hemşehrilerimiz ile kurduğumuz gönül bağımız oldu. Gönüllerimiz bir oldu. Birlikte yönetip, birlikte kazandık.” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’ndaki Trabzon Of – Hayrat Yeniköy Kültür Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Bu seferki ziyaretinin 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine ve Ak Parti İBB Adayı Murat Kurum’a destek için olduğunu kaydeden Başkan Arısoy, “Huzurlarınıza gönül rahatlığıyla çıkıyoruz. 2019’da ne söz verdiysek yapmış olmanın mutluluğu ve huzuruyla buradayız. Bundan sonra da birlikte karar alıp, birlikte başarmak için desteklerinizi talep ediyorum.” dedi.

“BİZ HEP ZEYTİNBURNU SOKAKLARINDAYIZ…”
2019 yılında aynı bugünkü gibi Trabzon Of – Hayrat Yeniköy Kültür Dayanışma Derneği’ni ilk ziyaret ettiğinde, kendisine; ‘Seçimden seçime gelirsiniz’ denilmesini hatırlatarak; “Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde derneğimize 12 seferden fazla uğramışız. Çoğu zaman dernek üyelerimizin memlekette olduğunu gözlemledik, biz hep buralardaydık. Ben bu tek başıma gezmelere başladım ya, yeni ve hevesli bir başkan olduğumu düşündüler. Sonra sizler bize, bizler size alıştık. Bizde randevu, saat ve dakika mevhumu yok, biz hep Zeytinburnu sokaklarındayız. Çat kapı ziyarette bulunuruz.” şeklinde esprili bir açıklama yaptı.

“ZEYTİNBURNU OLARAK HEPİMİZ BİR OLDUK”
Zeytinburnu’na belediyecilik adına güzel eserler kazandırdıklarını, bunu da Zeytinburnulular ile birlikte başardıklarını anlatan Başkan Arısoy; “Allah nasip etti. Sizlerin desteğiyle 5 yıl boyunca hizmet etme fırsatı bulduk. Teşekkür ediyorum hep arkamızda oldunuz. Biz de bu 5 yıllık sürede Zeytinburnu’na iyi eserler kazandırdık, hizmette kusur etmediğimizi düşünüyorum. Bugüne kadar hepinizin bildiği üzere söz verdiğimiz tüm işleri yerine getirdik. Biz çalışarak ayakta dururuz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Ben yaptığım işi severek yaptım, bunun da sonuçlarını aldık, önümüzde güzel bir tablo var. Asıl kazanımımız Zeytinburnu’ndaki tüm hemşehrilerimiz ile kurduğumuz gönül bağımız oldu. Gönüllerimiz bir oldu. Bu bağ öyle kuvvetlendi ki, Zeytinburnu’muzda yoğun yaşayan tüm hemşehrilerimizin köyüne gittim. Zeytinburnu olarak hepimiz bir olduk.” dedi.

YEŞİLTEPE MAHALLESİ YENİ BİR KÜLLİYE KAZANDI
Geçtiğimiz günlerde tekrar ibadete açılan Konyalı Camii ile ilgili de konuşan Başkan Arısoy, “Camiler bizim birliğimizin beraberliğimizin simgesidir diyerek, Yeşiltepe Mahallesi’nin yepyeni bir külliye kazandığını ifade etti. Başkan Arısoy konuşmasına şöyle devam etti: “Hepinizin bildiği üzere Silivri depreminden sonra Konyalı Camii’miz ağır hasarlı olması nedeniyle mühürlenmişti. Zeytinburnu belediyesi olarak hemen yıkım çalışmalarına başladık. Tamamı kendi öz kaynaklarımızla olmak kaydı ile yeni camiimizi semtimize kazandırdık. Şimdi ortaya çıkan sonucu görünce, Allah’ıma şükrettim. Yeşiltepe’miz güzel bir mahalle külliyesi kazandı. Bu hiç hesapta olmayan, ciddi maliyeti olan bir işti. Çok şükür ki Konyalı Camii’mizde ilk Cuma namazını eda ettik.”

“ÖNÜMÜZDE YENİ BİR SANDIK VAR, DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”
31 Mart’ta yapılacak seçimler için destek beklediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Arısoy, “Yeni bir sandık önümüzdedir. Biz aynı kararla, aynı inançla ve aynı samimiyetle yürümek istiyoruz. Bu da sizlere bağlı, ben iyi bir netice ile tekrar göreve gelmek istiyorum. Çünkü bizim gibi siyasetçilerin yakıtı, vatandaşlarımızdan gelecek olan desteklerdir. Geçtiğimiz 5 yılda ilçemize çok hizmeti olan İBB Belediye Başkan Adayımız Murat Kurum’a da desteklerinizi bekliyoruz. Bu Zeytinburnu’nun bir vefa borcudur.” diye konuştu.