16:25

18.02.2022

Başkan Ömer Arısoy, Gençlerle Baş başa Programı kapsamında Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Zeytinburnu Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen programda öğrenciler; Ömer Arısoy’a merak ettiği soruları yöneltti. Arısoy, Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine 2023 yılı sonuna doğru; yeni konferans salonuna kavuşacakları müjdesini de verdi.

Gençlerle Baş başa programı kapsamında her hafta ilçede bulunan lise öğrencileriyle bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Ömer Arısoy, inşaatı geçen yıl tamamlanan Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine okullarının konferans salonuna dair bir müjde verdi. Arısoy; “Bu yaptığım açıklamanın bir söz olarak burada kayda girmesini istiyorum. 2023 yılında muhteşem bir konferans salonunu Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’ne kazandıracağız.” dedi.

ÖMER ARISOY’DAN GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Öğrencilerin “Zorlu dönemlerde sizi ne ayakta tutar?” sorusu üzerine Arısoy, “Zorlu dönemlerimde edebiyat beni kurtarmıştır. İyi kitaplar ruhumu sağaltmıştır. Sığınak olarak edebiyatı görürüm. Bazen çok yakın olduğum dostlarımla sohbet ederim. Çünkü aşamadığınız sorunlarda değer verdiğiniz dostlarınızın bakış açısını öğrenmek insanı çok rahatlatır. Problem olduğu yerde duruyor ancak siz onu zihninizde problem olmaktan çıkardığınızda sorun olmaktan çıkar. Bu deneyimi elde edebilmeniz için de tecrübe edinmeniz gerekir. Dostlarınız da buna yardımcı olur.” şeklinde konuştu.

“EMEK VERDİĞİNİZ İŞ MUTLAKA GERÇEKLEŞİR”

Karşılaştığı sorunlar karşısında hiç pes etmediğini kaydeden Arısoy sözlerine şöyle devam etti: “Bir işe emek verirseniz mutlaka olur. Fatih Sultan Mehmet’in türbedarlığını yapmış Ahmet Amiş Efendi diye bir zatın güzel bir sözü var. “Matlubun husûlü veya adem-i husûlü nezdinde müsavî değilse, nâkıssın evlâdım” demiş. Kısaca özeti şu: Bir şeyin olması ile olmaması senin için eşit değilse eksiksin. Yani bir şeyi istiyorsanız emek vereceksiniz, çalışacaksınız, gereğini yapacaksınız. Olmasa da hiç önemli değil. Zorlandığım dönemlerde kendimi motive etmek için vird gibi bunu tekrar ederim.” ifadelerini kullandı.

“İnsanın ana yurdu çocukluğudur.” diyen Arısoy, gençlere; “Mutlaka kendinizle beraber büyüttüğünüz, geliştirdiğiniz bir merakınız olmalı ve orada derinleşmelisiniz. Çünkü bu sizi her zaman diri tutacaktır.” tavsiyesinde bulundu.