15:52

15.02.2024

Zeytinburnu Kürk Sanayicileri Ve İş Adamları Derneği’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’nun Osmanlı döneminden beri lokomotif sektörü olan kürk ve dericiliğin Türkiye ve dünya geneline tanıtılması, derinin merkezinin Zeytinburnu olarak bilinmesi için sektöre birlikte çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kürk Sanayiceli ve İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Yavuz Boynukısa ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya çok sayıda dernek üyesi esnaf ve şirket temsilcileri katıldı.
Kürk ve deri sektörünün Zeytinburnu için lokomotif, taşıyıcı unsuru olan bir ticaret hacmine sahip olduğunu söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Sektör Zeytinburnu’nun istihdam dönüşümünde önemli bir katkı yaparken, Türkiye’nin milli gelirine de destek vermektedir. Dericilik ve kürkçülük Zeytinburnu’muz için önemli bir değerdir. Üstelik bu Osmanlı döneminden kalma, Osmanlı’da Ahilik müessesini başlatan bir sektördür. Hepinizin bildiği üzere ilk Ahilik, Kazlıçeşme Deri Atölyeleri’nde başlamıştır. Zaman içerisinde büyüyen bu sektör, deri üretiminden çıkarak hazır giyime döndü. Şu anda da Zeytinburnu’nda başarıyla gelişip büyümektedir.” dedi.
Zeytinburnu Belediyesi olarak sektörün gelişimine katkılar sağlamak için sürekli derneklerle istişare halinde olduklarını hatırlatan Başkan Arısoy, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Covid salgını ve yaşanan depremlerden dolayı sektörün bir durağanlık yaşadığını ancak yeni dönemde birlikte daha iyi işlere imza atacaklarını kaydetti.

“DERİCİLİĞİN MERKEZİ ZEYTİNBURNU OLSUN İSTİYORUZ”
Zeytinburnu için yeni bir heyecanla yepyeni bir yola çıktıklarını ifade eden Başkan Arısoy konuşmasını şöyle sürdürdü: Zeytinburnu’muzdaki tüm esnaflarımız için söylüyorum; ‘Ticaret ilçemizin lokomotifidir.’ Buna rağmen konuttan da vazgeçmiyoruz, ilçemizde konutla ticaretin en uyum sağladığı sektörün deri sektörü olduğunu düşünüyorum. Zeytinburnu’nun bu kimliğini Türkiye ve dünyaya lanse etmek istiyoruz. Deri bizim için önemli, o yüzden önümüzdeki dönemlerde sektörümüze elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.”