13:33

24.02.2024

Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Arısoy, ilçedeki kentsel dönüşüm projelerinin devam etmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin önemine vurgu yaparak, “İlçemizdeki kentsel dönüşüm projelerinin devamı için Murat Kurum Başkanı’mızın desteğine ihtiyacımız var, hiçbir ilçe belediyesi kendi başına bu yükün altından kalkamaz, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları yetkilileri seçim çalışmalarını Nuripaşa Mahallesi’nde sürdürdü. Esnaf ve vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimleri için destek isteyen Başkan Arısoy, vatandaşların istek ve önerilerini de dinlemeyi ihmal etmedi. “Zeytinburnu için yeni hayallerimiz var. Yine hep beraber başarmak için yeni bir yola çıktık, desteklerinizi bekliyoruz” mesajıyla vatandaşları selamlayan Başkan Arısoy’a, Nuripaşa Mahallesi sakinlerinden destek ve tebrik temennileri yağdı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROBLEMLERİ KİMİN ZAMANINDA BAŞLADI?”
Yaşlı bir teyzenin, “Sümer Mahallesi’ndeki dönüşüm projelerine ne oldu?” sorusuna, “Kaldığımız yerden devam edeceğiz” cevabını veren Başkan Arısoy, hemen akabinde vatandaşa; “Sümer Mahallesi kentsel dönüşümünü kim yaptı?” sorusunu yöneltmesi üzerine, “Kadir Topbaş”cevabını almasıyla birlikte; “Ee o zaman kim yapmamış? Yapamayan belli, yapmayanları değil, yapacak olanları desteklemek lazım.” dedi. Yaşlı teyze ve Başkan Arısoy arasındaki esprili diyalog şu şekilde devam etti:
Yaşlı teyze: “Kazlıçeşme’yi yaptınız ama reklam yapıyorsunuz.”
Başkan Arısoy: “Yaptığımız güzel işlerin reklamını yapmayalım mı teyzeciğim? İlçemizde bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinin en önemli destekçisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmuştur. Şimdi o işlerin başındaki Bakanımız, İstanbul’a geldi, sizlerden destek bekliyor…”
Yaşlı Teyze: “Tabii ki yapın…”
Başkan Arısoy: “O zaman Sümer Mahallesi’nin dönüşümüne devam etmemiz için bizleri ve Murat Kurum başkanımızı desteklemelisin teyzeciğim. Büyükşehir belediyesinden destek almadan bir ilçenin bu işleri tek başına yapması mümkün değil.”

“MENEMEN HIZLI YENİR, YOKSA AÇ KALIRSINIZ…”
Ziyareti sırasında menemen yapan bir esnafa da denk gelen Başkan Arısoy, gençlik yıllarında çok iyi menemen yaptığını söyleyerek, “İyi bir menemen için olmazsa olmaz domatestir. Domates ağır ateşte, yavaş yavaş ve çok iyi pişmelidir. Bir de çok hızlı tüketmek gerekli, esnaf yemeği olduğu için meşguliyet olursa dönüşte tavada bir şey bulamazsınız.” demesi üzerine menemen pişiren esnafın hızlı bir şekilde tavaya doğru yönelmesinin ardından etrafta bol bol gülüşmeler olduğu gözlemlendi.