12:57

26.02.2024

Zeytinburnu Elazığ Kömürhan Dayanışma Derneği’ne misafir olan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, önümüzdeki dönem yatırımları arasında öncelikli olan ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle ilçe sınırları içerisine inşa edilecek 400 yataklı hastanenin inşa çalışmalarına 1-2 ay içerisinde başlayacakları müjdesini verdi.

Yeni dönem seçim beyannamesini açıkladıktan hemen sonra dernek, esnaf ve mahalle ziyaretlerine devam eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Elazığ Kömürhan Dayanışma Derneği’ne konuk oldu. Dernek Başkanı Nihat Demirtaş ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete; Zeytinburnu Ak Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, Belediye Meclis Üyesi Adayları, ilçe kadın kolları ve Telsiz Mahallesi Muhtarı Edanur Menteş de katıldı.

“ZEYTİNBURNU’NU HEYECANLANDIRAN PROJELERLE GELİYORUZ”
Zeytinburnu’nun geçtiğimiz 5 yılllık durumunun ortada, yapılan işlerin herkesçe malum olduğunu dile getiren Başkan Arısoy, “Verdiğimiz bütün sözlerimizi tuttuk. İlçemize güzel eserler kazandırdık, bunları hep birlikte başardık. Şimdi gelecek 5 yılımız için yollara düştük. Hepinizin bildiği üzere, birkaç gün önce yeni projelerimizin tanıtımını yaptık. Önümüzdeki 5 yılda yapılması icap eden, siz değerli hemşehrilerimizin ihtiyaç olarak talep ettiği işlerin tamamını projelendirip, sizlere sunduk. Zeytinburnu’muzu, hepimizi heyecanlandıran projeler olduğuna şahit olduk.” dedi.

“İLÇEMİZİN MODERN VE DONANIMLI BİR HASTANEYE İHTİYACI VARDI”
Özellikle ilçedeki sağlık gereksinimi ile ilgili ihtiyaçlara değinen Başkan Arısoy, hemen ilçenin yanı başındaki Samatya Devlet Hastanesi’nin yüzde 25’lik kısmını Zeytinburnu’ndan giden hastaların oluşturduğu bilgisini vererek, “Zeytinburnu’muz için bir hastane zorunluluğu vardı. Sağlık Bakanlığı’mızın desteğiyle Zeytinburnu’muza 400 yataklı, şehir hastanesi standardında bir devlet hastanesi kazandıracağız. Dönemin başından beri bu projeyi çalışıyoruz. Fakat hastane için tahsis ettiğimiz arsamızın sur bandında olması nedeniyle imar konusundaki çalışmalarımız biraz uzun sürdü. Önümüzdeki 2 ay içerisinde hastanemizin inşa çalışmalarına başlıyoruz. İnşallah açıldığını da görmek hepimize nasip olur.” açıklamasında bulundu.

“ELAZIĞ İLE GÜÇLÜ BİR GÖNÜL BAĞI KURDUK”
“Elazığ insanının duruşunu hepimiz biliyoruz, bütün Türkiye biliyor. Allah bizleri, sizlere mahcup etmesin.” sözleriyle Elazığlı vatandaşlara seslenen Başkan Arısoy konuşmasına şöyle devam etti: “2019 yılında buranın açılışına gelmişiz, hemen ardından Elazığ depremi oldu. Elazığ depreminden hemen sonra Telsiz Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile ilgili olarak; o dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, şimdilerde İBB Başkanı Adayı Sayın Murat Kurum’a tereddütle bir mesaj attım. ‘Sayın Bakanım, Ankara’ya ne zaman dönüyorsunuz? Telsiz Mahalle’mizin kentsel dönüşü ile ilgili bir projemiz vardı, görüşmek isterim?’ diye… Ardından hemen cevap geldi: ‘Hemen Elazığ’a gelebilir misiniz?’ İşte o andan itibaren benim Elazığ maceram başladı. Aynı gün akşam o dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte yola koyulduk. Fakat yol durumu nedeniyle maceralı bir yolculuk oldu. Kısa bir süre sonra farklı bir iş için, bizim de desteğimizle Sivrice’ye kazandırılan Kültür Merkezi’nin açılışı için tekrar Elazığ’a gitme fırsatımız oldu. Sivrice’nin kısa sürede yaralarını sardığını ve yeniden yaşama dönmek için verdiği mücadeleye şahit olduk. O günden beri Elazığlı hemşehrilerimizle aramızdaki gönül bağı hiç kopmadı çok şükür. Tekrar söylüyorum; Allah bizleri sizlere mahcup etmesin.”
Başkan Arısoy, konuşmasının ardından merak edilen ve vatandaşlar tarafından kendisine sıkça sorulan yeni dönem seçim beyannamesi ile ilgili olarak detaylı bilgiler paylaştı.