13:54

20.09.2021

Zeytinburnu Belediyesi tarafından yeniden başlatılan Çanakkale Şehitliği Ziyareti ve Bilecik Kültür Gezileri’nin ilki gerçekleşti. Zeytinburnuluların yoğun ilgi gösterdiği gezinin ilk kafilesini Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy uğurladı.

Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır tüm kültür gezilerine ara veren Zeytinburnu Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Boğaz Gezileri’yle birlikte, yaklaşık 19 yıldır gelenekselleşen Çanakkale Şehitliği Ziyaretleri ve Bilecik – Söğüt Gezilerine de devam kararı almıştı.

Zeytinburnuluların yoğun ilgi gösterdiği gezilere kayıtlar devam ederken, Çanakkale Şehitliği Ziyareti ve Bilecik – Söğüt Kültür Gezileri’nin ilki gerçekleşti. Sabah 06.30’da Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’ndan hareket eden otobüsleri, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy uğurladı.

“HERKES ÖMRÜNDE BİR DEFA DA OLSA ZİYARET ETMELİ…”

Gezilere beklenenin üzerinde bir talep yoğunluğu yaşadıklarını, bu ilginin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Başkan Arısoy, “Salgından önce her yıl Çanakkale’ye ve Bilecik’e gezilerimiz oluyordu ama salgın dolayısıyla iki yıldır ara vermiştik. Normalde bu gezilerimizi bahar aylarında düzenliyorduk. Uzun bir ara verdiğimiz için artık beklemek istemedik ve sonbaharla birlikte başladık. Herkesin ömründe bir defa bu yerleri görmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden hemşehrilerimizi gezilerimize katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.