23:22

05.03.2024

Geçtiğimiz seçim döneminin hemen ardından Beştelsiz Mahallesi’ne yapılacak olan kapalı otopark projesinin ihalesinin yapılmasına rağmen hiçbir neden göstermeksizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiğini söyleyen Başkan Arısoy, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne projemizin onayı için defalarca başvurmamıza rağmen hep reddedildik. Buna rağmen biz kendi imkânlarımızı zorlayarak projeyi bitirdik.” dedi.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki Özlem Sitesi sakinlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 31 Mart seçimleri için destek isterken yeni dönemde Zeytinburnu’na kazandırılacak olan projelerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Konunun Beştelsiz’in otopark sorununa gelmesi üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Arısoy, “Beştelsiz’e geçen dönem için otopark projemiz vardı, ihalesi yapılmıştı, onaylanmasını ve inşaatın başlamasını beklerken, mevcut belediye yönetimi 2019 Haziran ayında ihaleyi hiçbir gerekçe göstermeden iptal etti. Daha sonrasında 3 defa daha ihaleye sunduk ama bir şekilde kabul göremedik maalesef. Çok şükür ki önümüze bir fırsat çıktı ve Zeytinburnu Belediye’mizin kasasından para çıkmadan, karşısındaki arsanın mülkiyetini devrederek buraya 350 araçlık otoparkı, kapalı Pazar alanı ve üzerinde halı sahası bulunan bir tesisi kazandırdık. Onlar yapmadı ama biz yaptık.” diye konuştu.
Özlem Sitesi’nin Zeytinburnu için ayrı bir önemi olduğuna değinen Başkan Arısoy, “Zeytinburnu’nda ilk parmakla gösterilen sitelerinden bir tanesiydi. Projesiyle, sağlamlığıyla hiç irtifa kaybetmeden komşularımıza ev sahipliği yapmaya devam ediyor.” dedi.

“SÖZLERİMİZİN ARKASINDA DURDUK VE DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Seçimlerle ilgili destek istemeyi de ihmal etmeyen Başkan Arısoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “2019 yılında Zeytinburnu hizmetkârlığına çıkarken açıkladığımız bir seçim beyannamemiz vardı. Bu bizim Zeytinburnu’nun 25 yıllık geleneğidir. Seçimden önce önümüzdeki 5 yılı kapsayan beyannameleri bütün komşularımıza dağıtırız. Her dönem yapacaklarımızı çalışıp ilan ederek, bu taahhütlerimizi yerine getiririz. Çok şükür ki, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde bu beyannamemizin tamamını yerine getirmiş olarak huzurlarınızdayım. Üstüne belediyemizin gücü kadar da taahhüt etmediğimiz projelere imza attık. Konyalı Camii Mahalle Külliyemiz, Maltepe Aile Sağlı Merkezi ve Bilgi Evi, Bilim Zeytinburnu, Marmaray Zübeyde Hanım Parkı, yeni kütüphaneler tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapıldı. Yenilerini de yapmaya devam edeceğiz. “Şimdi elimizde gelecek 5 yılımız için yeni bir seçim beyannamemiz mevcut. Bunları da gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağız. Biz biliyoruz ki, hiçbir emek zayii olmaz, aşk ile çalışırsak hepsi olacak. Zeytinburnu’muza şehir hastanesi standardına bir hastane kazandıracağız, Zeytinburnu Stadı’nı yeniden inşa edip, uluslararası standartlarda bir stat yapacağız. Yeni yeşil alanlar için hayallerimiz var, projelerin hepsini hazırlamış bulunuyoruz Geriye sadece sizin desteğiniz kalıyor.