19:44

04.03.2024

Zeytinburnu İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDİL-DER)’nin açılışına katılan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bugün burada büyük Zeytinburnu ailesinden bahsediyorsak, bunun en önemli etkenlerinden biri de birbirimizi daha iyi tanımamıza vesile olan hemşehri derneklerimizdir.” dedi.

Zeytinburnu’ndaki hemşehri derneklerine bir yenisinin eklendiği İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDİL-DER)’in açılışına katılan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kozmopolit yapısına rağmen bugün gelinen noktada “Büyük Zeytinburnu Ailesi”nin oluşumundan bahsedilebiliyorsa, bunu en çok ilçedeki hemşehri derneklerine borçlu olduklarını ifade etti.

“BİRBİRİMİZİ TANIMAYA, KAYNAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Zeytinburnu’daki sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcilerinin yanında çok sayıda vatandaşın katıldığı İDİL-DER’in açılış konuşmanı yapan Belediye Başkanı Ömer Arısoy şu ifadelere yer verdi: “Bu açılışta sizlerle olmaktan dolayı çok büyük memnuniyet duyuyorum. Zeytinburnu’muzda birliğimizi, beraberliğimizi ve her zamanki gibi aile olma duygumuzu güçlendirecek yeni bir gündeyiz. Yeni bir derneğimizi daha hep birlikte ilçemize kazandırıyoruz. Bu derneğin ortaya çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Biz Zeytinburnu’nda bir aileyiz, hemşehri derneklerimiz; birbirimizi daha iyini tanımamıza, kaynaşmamıza, kültürlerimizin birbirini daha iyi tanımasına vesile olan en önemli oluşumlarımızdır. O yüzden büyük Zeytinburnu ailesinin devamı için elimizden geldiğince derneklerimize destek olmaya devam edeceğiz.”