18:34

29.02.2024

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy 31 Mart Seçim Çalışmaları dolayısıyla Ensar Vakfı’nda gençlerle bir araya geldi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ensar Vakfı’na ziyarette bulundu. Buluşmaya Ensar Vakfı Genel Başkanı, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, Meclis Üyeleri ve Meclis Üyesi adayları da katıldı.

Başkan Arısoy, Zeytinburnu’nun Türkiye’deki bütün belediyelerden farklı olarak her yaş grubundan öğrenciler için hizmetler sunan bir Belediye olduğunu belirterek projelerden bahsetti: “Bu dönem Bilgi Evlerimize 2 tane daha ekledik. Sürekli geliştirerek ihtiyaç halinde tutmayı başardık. Kitap Okuma, Öykü Yazma yarışması gibi birçok kendi içlerinde ve yerel ölçekte yarışmaları Bilgi Evlerimiz üzerinden yapıyoruz. Öğrencilerimiz diledikleri kitabı ödünç alıp geri getirebiliyorlar, orada okuyabiliyorlar. Öğretmen formasyonu olan arkadaşlarımızı seçiyoruz öğretmen olarak. Zeytinburnu’nda ilk ve ortaokulu okuyup Bilgi Evlerimize hiç gelmemiş bir tek öğrenci yoktur. Okullarla kurduğumuz diyalogla sınıf sınıf öğrenci taşıyoruz. Lise, üniversite ve yetişkinler için bir kısmınızın bildiğinizi umut ettiğim kütüphanelerimiz var. Şimdi yaygınlaşan belediye kütüphanelerinin ilk mucidi Zeytinburnu Belediyesi’dir. 2018 yılında Merkezefendi Millet Kıraathanemiz Cumhurbaşkanımız tarafından bütün Türkiye’ye tavsiye edildi ve yaygınlaştı. O da büyük bir ihtiyacı karşılıyor. ZKSM takvimini de takvim etmenizi siz öneriyorum. Oradaki birçok program hepimize olduğu gibi sizlere de hitap eden işler. Gençlik Merkezimiz lise ve üniversiteli gençlere hizmet ediyor. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile birlikte gençlerimize yeni ufuklar kazandırmak, dünyayı daha iyi kavramak üzere akademik seminerler düzenliyoruz. Sertifikalı İHA kursları veriyoruz. Bunun dışında üniversiteyi kazanan kardeşlerimize olarak nakit başarı ödülü vermeye önümüzdeki dönem de devam edeceğiz. Bu sene 5 bin TL verdik önümüzdeki dönem ise rakamı 7 bin 500 TL olarak açıkladık. Bizim buradaki temel iddiamız Zeytinburnu’nda okuyan gençlerimize daha kendilerini keşfedebilecekleri imkânlara kavuşsunlar istiyoruz. Buna spor uygulamaları da dâhil. Bu zamana kadar 18 bin 10 branşta eğitim vermişiz. Önümüzdeki dönemde spor mekânlarını da çoğaltacağız. İBB adayımız ile birlikte Zeytinburnu Stadyumu Zeytinburnu Sporumuzun yeni yuvası olsun istiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın kaçı 31 Mart’ta oy kullanabilecek ama hepinizden bütün bu hizmetlerin sürmesi için destek talep etmeye geldik. Bizimle de birlikte Murat Kurum Başkanımıza da desteklerinizi bekliyorum”

Sohbetin ardından Başkan Ömer Arısoy’a Ensar Vakfı Yayınlarından Kur’an ışığında 52 Ders kitabını hediye edildi.