23:34

14.03.2024

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kahramanmaraşlılar Derneği’ne misafir oldu.

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emrehan Sav ve Meclis Üyeleri Mardinliler Dernek Başkanı Necati Kalem katıldı.

Başkan Arısoy yaptığı Kahramanmaraşlılar Derneği’nde yaptığı konuşmada önümüzdeki beş yılda neler yapmayı planladıklarından bahsetti: “Zeytinburnu’muza bir devlet hastanesi kazandıracağız. Bunun imar planını çalıştık, projesini çalıştık. Sağlık Bakanımızla 2019’dan itibaren düzenli olarak çalıştık, toplantılar yaptık. Çok güzel içimize sinen bir proje ortaya çıktı. 400 yataklı bir devlet hastanesini inşallah sizlerin desteğiyle, Allah’ın izniyle önümüzdeki dönem Zeytinburnu’muza kazandıracağız”

Zeytinburnu Stadyumu her seçim döneminde gündeme geldiğini belirten Arısoy, “Geçen seçimde stadyumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağımızı söyledik. Önümüzdeki dönem Murat Kurum Başkanımızla birlikte yapmak istiyoruz. Zeytinburnu Stadyumu tek başına bir ilçe belediyesinin altından kalkabileceği büyüklükte bir iş değil. Mutlaka bir destekçiye ihtiyacımız var. Sadece Zeytinburnu Stadyumu değil, orada 1075 araçlık bir otopark yapacağız inşallah. Salı pazarını taşımak üzere bir kapalı pazar yeri de yapıyoruz. Uygun mekânlara ticaret fonksiyonu ekledik. Sadece maç esnasında çalışmasın, sakin zamanında da orada bir hayat devam etsin diye ki bunu çok önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem Murat Kurum Başkanımızla birlikte Zeytinburnu Stadımızı yeniden yapmak bu kardeşine size nasip olur” ifadelerini kullandı.

“SEYİR TERASI HAYATA ALAN AÇTIĞIMIZ PROJELERİMİZDEN”

Zeytinburnu Seyir Terası bizim çok üzerinde titrediğimiz, Zeytinburnu’nda hayata alan açtığımız yerlerimizden birisi olacak diyen Arısoy, “Tıpkı Zeytinburnu Millet Bahçesi gibi Marmaray Zübeyde Hanım parkı gibi bir araya geleceğimiz, denizi seyredeceğimiz, o muhteşem İstanbul silüetinin bir kısmını göreceğimiz bir seyir terasının hazırlıklarını yaptık. Kazlıçeşme Sanat’ın yanındaki otoparkı yerin altına alacağız. Oraya ayrıca 500 kişilik düğün, davet, nikâh, kokteyl salonu yapacağız inşallah. Üstünü de bir muhteşem seyir terası halinde düzenleyeceğiz. Projesi hazır. İlk adım inşallah Nisan, Mayıs 2024’te atacağız” şeklinde konuştu.

“YEŞİLTEPE MAHALLESİ’NE OTOPARK YAPACAĞIZ”

Zeytinburnu’nda otoparkın önemli bir problem olduğunu dile getiren Arısoy, “Yeşiltepe Mahallesi’nde de bir yere otopark projesi çalıştık. İlk adımını Mayıs’ta atacağız inşallah. Mayıs toplantısında Zeytinburnu’muzda muhtelif mahallelerimize çalışılmış yerleri belli otopark projelerimiz var. Önünüzdeki beyannamelerde de rakamları var. İnşallah yapmak nasip olur” dedi.

“ZEYTİNBURNU’MUZA MURAT KURUM BAŞKANIMIZLA MODERN BİR İTFAİYE TESİSİ KAZANDIRACAĞIZ”

Zeytinburnu İtfaiyesi’nin 2022 yılından beri mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olmasına rağmen geçici olarak taşındığı yerde dar bir alanda prefabrik olarak hizmet vermeye çalıştığını söyleyen Arısoy, “Önümüzdeki dönem Murat Kurum Başkanımızla inşallah oraya modern bir itfaiye tesisi kazandıracağız. Sadece itfaiye tesisi olmayacak. Bu Zeytinburnu’muzun afet kapasitesi bakımında da önemli bir katkı sağlayacak iyi bir itfaiye tesisi. Hepimiz biliyoruz en ufak bir afet durumunda ilk koşan ekip biliyorsunuz itfaiye teşkilatıdır. O bakımdan bunu önemsiyoruz.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ömür verirse belediye başkanlığından sonra da bu sokaklarda başım dik, alnım açık yürümek istiyorum. Bizim bütün çabamız bunun içindir. Ama elbette 31 Mart’ta iyi bir sonuç bekliyoruz. Hepiniz şahitsiniz. Bütün hayatımız beş yıl boyunca neredeyse canlı yayında gibi geçti. Biz geçtiğimiz beş yılda bütün arkadaşlarımızla beraber mesai arkadaşlarımız, belediye meclis üyelerimiz, derneklerimiz, teşkilatımız hep birlikte yan yana, omuz omuza yürüdük. Güzel işler yaptık, doğru işler yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla, aynı samimiyet ve gayretle Zeytinburnu’muza yeni eserler, yeni özellikler, yeni güzellikler katmaya devam edeceğiz. Ama biz siyasetçilerin gıdası beş yılda bir sandıktan çıkandır. İyi bir desteği hak ettiğimizi düşünüyorum”