16:15

06.03.2024

Ak Parti’nin 31 Mart seçimlerinde Rumelili ve Balkan kökenli vatandaşları temsil edecek olan Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımı yapıldı.

Ak Parti’nin Zeytinburnu’nda listeye giren Rumelili ve Balkan kökenli Meclis Üyesi Adayları Kazlıçeşme Sanat Akdeniz Salonu’nda düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı. Zeytinburnu’ndaki Rumelili ve Balkan hemşehrilerini temsil edecek Meclis Üyesi Adayları; Emirhan Saray, Hakan Güler ve Cüneyt Tezcan oldu. Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta’nın ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısına, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ak Parti ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra Zeytinburnu Amatör Spor Kulüpleri Derneği, Dünya Balkan Fedarasyonu, Tüm Rumeli Türkleri Derneği, Köprülüler Derneği başkanları ve çok sayıda Ak Partili üye katıldı.

MECLİS ÜYESİ ADAYI SARAY: “BİZ DEVLETİMİZİN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yeni dönemin genç Meclis Üyesi adaylarından Emirhan Saray’ın Rumeli Türkleri ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından salondakiler tarafından uzun süre alkışlanması gözlerden kaçmadı. Baba tarafı Balkan göçmeni Üsküplü, anne tarafı Giresun Espiyeli bir ailenin oğlu olan Saray’ın konuşması şu şekildeydi: “Bizim Balkan aile kültürümüzde devlete bağlılık her şartta daimidir. Osmanlı, Balkanlarda 550 yıl hükmetti. 1354’ten beri biz bu devleti Arnavut tebaası olarak hep kutsal kıldık, hep bağlı kaldık. Devlet-i Aliye bizim için hep kutsal kaldı. Bu süreçte Balkanlar’da Türküm demek Müslüman’ım demek oldu. Kosova Savaşı’nda düşmanlar bizlere Osmanlı olmamamıza rağmen, ‘Bugün burada Arnavutlarla değil 600 yıllık intikamımız için Türklerle savaşıyoruz’ dedi. Biz hiçbir zaman kendi dilimizle yabancı olmadık. Türkçeyi konuştuk, Türkçeyi yaşattık. Bugün bile hala bizim topraklarımızda Üsküp’te, Priştine’de, Tetova’da, Gostivar’da, Köprülü’de herkesin Türkçe konuştuğunu göreceksiniz. Çanakkale Savaşı’nda 25 bin askerle savaşa katılıyoruz. 10 bini şehit oluyor ve geri kalanlar eve dönüyor. Bizde bir tane bile gazi kaydı yok. Gazilik teklif edildiğinde Arnavutlar, ‘Bu dönemde devletimize yük olmak bize yakışmaz. Biz Allah için cihada geldik ve memleketimize dönüyoruz.’ diyorlar. Sonuç olarak Osmanlı bu topraklardan gittiğinde bizde hiçbir yokluk, savaş, afet gibi bir durum olmamasına rağmen Türkiye’ye dönüyoruz. Çünkü bu devletin, bu bayrağın gölgesinde bu devlete bir nefer almak istiyoruz. Dün nasıl devletimizin yanında olduysak bugüne devletimizin refahı ve bekası için adresimiz belli olacak. Yerlerimiz tam olarak sizin arkanızda olacaktır. Şüpheniz olmasın. Bu dava Balkan insanlığına bize nasıl sahip çıktıysa en az o kadar sizlere sahip çıkacağız.”

“DELİBALTA: “RUMELİLİ HEMŞEHRİLERİMİZDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK BEKLİYORUZ”
Aday tanıtımlarının ardından söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta ise Rumeli camiasının Zeytinburnu’nun nüvesinde olduğunu söyleyerek, “Bizler Rumeli camiasını seviyoruz. Bu vesileyle de adaylarımızdan Cüneyt Tezcan kardeşimizin, hem Zeytinburnu Belediye Meclisi hem de Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak her iki tarafta aday olduğunu hatırlatmak isterim. 31 Mart yerel seçimlerinde Rumelili hemşehrilerimizden güçlü bir destek bekliyoruz.” dedi.