13:42

25.04.2022

Zeytinburnu Belediyesi ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’nın Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeğinde 5 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda bir iftar programı düzenledi. İftara Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri, STK’lar, dernekler, siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve Zeytinburnu’nda oturan yaklaşık 5 bin civarında vatandaş katıldı. 2 yıl süren pandemiden sonra İstanbul’da gerçekleştirilen bu büyük iftar organizasyonunda, okunan ezanın ardından 5 bin kişinin aynı sofra etrafında oruç açtığı o anlar görülmeye değerdi.

“SANDALYELERİMİZİN HEPSİ DOLDU”

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Ömer Arısoy, “2 yıl aradan sonra Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’mızda bir büyük iftar programı düzenledik. Bütün büyük Zeytinburnu ailesinin bireyleri buradaydı. 5 bine yakın sandalyemiz vardı. Hepsi doldu. Her yaş grubundan, her gelir grubundan hemşerilerimiz iftar soframıza misafir oldu. Bütün ilgi gösteren hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ramazan’ın biraz da böyle toplu, kalabalık yaşanınca anlam kazandığını düşünüyorum.” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZE HER ZAMAN DUACIYIZ, ONLARI UNUTMAMALIYIZ”

Şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklar üzerinde huzur içinde iftar yaptığımızı ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Bu güzel ayda tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız bütün ibadetler, ettiğimiz dualar kabul olsun. Silahlı kuvvetlerimiz terörle mücadele, pençe kilit operasyonları, hem Fırat Kalkanı bölgesinde hem de Irak’ın kuzeyinde devam ediyor. Bu arada şehit olan kardeşlerimiz de var. Eğer onlar bu memleket için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş olmasalardı, bugün burada binlerce hemşerimizle yan yana huzur içinde iftar yapıyor olamazdık.” diye konuştu.